ZodiaC 0 #1 Oluşturuldu: Mayıs 17, 2018 arakdaslar bende zone 87 kalluga valley olarak görünüyor bdw fakat zoneye npc eklediğimde event basldığı zaman npcler görünmüyor mantığı anlayamadm yardımcı olurmusunuz :confused: Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Orçun 250 #2 Mayıs 17, 2018 tarihinde gönderildi zones.tbl bozuk Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #3 Mayıs 17, 2018 tarihinde gönderildi Version?? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
ZodiaC 0 #4 Konu Sahibi Mayıs 18, 2018 tarihinde gönderildi version v21xx Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #5 Mayıs 18, 2018 tarihinde gönderildi Unit.h içerisinde m_bEventRoom diye tanımlı bir değişken var bu değişken event haritalarında kullanıcı ve monsterları birbirinden ayırmaya yarıyor. Yani senin m_bEventRoom değerin 0 iken başkasının 1 ise ikinizde aynı ZoneID olsanız dahi birbirinizi göremezsiniz. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
ZodiaC 0 #6 Konu Sahibi Mayıs 18, 2018 tarihinde gönderildi "Yani senin m_bEventRoom değerin 0 iken başkasının 1 ise ikinizde aynı ZoneID olsanız dahi birbirinizi göremezsiniz." üstad bunu daha farklı sekilde anlatırmısn düzeltmem için ne gibi bir şey yapmam gerek Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #7 Mayıs 18, 2018 tarihinde gönderildi Alıntı"Yani senin m_bEventRoom değerin 0 iken başkasının 1 ise ikinizde aynı ZoneID olsanız dahi birbirinizi göremezsiniz." üstad bunu daha farklı sekilde anlatırmısn düzeltmem için ne gibi bir şey yapmam gerek Senin nasıl bir ZoneID değerin varsa başka kullanıcılarında ZoneID değeri var. Eğer ki aynı ZoneID içerisindeyseniz birbirinizi görebilirsiniz. Event haritaları için örneğin; Monster Stone, BDW, Juraid, Chaos gibi haritalar için bir tane ZoneID bulunur. Monster Stone için örnek verelim yine ben MS girdiğimde 86 ZoneID sahip olurum. Eğer ki sende MS girersen sende 86 ZoneID sahip olursun ama birbirimizi görmeyiz. Bunun sebebi ise şudur Server taraflı tek bir haritayı daha fazla haritaya bölmek zorundayız. Senin ve benim kendime ait haritam olması gibi bir şey. Benim ZoneID değerim 86 ve EventRoom değerim 0 ise benimle aynı değere sahip monster ve kullanıcıları görürüm. Eğer ki senin ZoneID değerin 86 ve EventRoom değerin 1 ise sende kendine ait monster ve kullanıcıları görürsün. Ben senin MS içerisindeki gördüğün yaratıkları görmem sende benim gördüklerimi görmezsin. Kaynak kodları içerisinden dediğim değişkeni arat incele biraz anlarsın. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
ZodiaC 0 #8 Konu Sahibi Mayıs 18, 2018 tarihinde gönderildi üstad ben senin dediğini anladım lakin şu şekilde bir durum var tum userler dahil event satti geldiğinde join yapıor ve içeri giriorlar herkes birbirini görüor fakat npcler yokama ben gm charla evente katılmayıp zoneye ışınlandığımda npcler var çünkü npcleri ekledim yhani event esnasında npc ler ben k_npcpos eklemiş olsamda o anda görünmüyor umarım kendimi ifade edebilmişimdir Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #9 Mayıs 18, 2018 tarihinde gönderildi Alıntıüstad ben senin dediğini anladım lakin şu şekilde bir durum var tum userler dahil event satti geldiğinde join yapıor ve içeri giriorlar herkes birbirini görüor fakat npcler yok ama ben gm charla evente katılmayıp zoneye ışınlandığımda npcler var çünkü npcleri ekledim yhani event esnasında npc ler ben k_npcpos eklemiş olsamda o anda görünmüyor umarım kendimi ifade edebilmişimdir Ben farklı bir dilden konuşuyorum sanırım. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Mountain 49 #10 Mayıs 19, 2018 tarihinde gönderildi eklediğin npc monsterları k_npcpos eklemiş olmalısın, k_npcpos eklediğin zaman sadece zoneye ışınlandığında görürsün npcleri, bu sebepten dolayı göremiyorsunuz düzeltmek içinse monster_respawn_list_information tablosuna ekleme yapmalısın npc yada monster ne eklemek istiyorsan o zaman npc ve monsterlar sanal odalara dağılım yapacaktır sistem sorunsuz işliyorsa tabi ki 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
vestside 90 #11 Mayıs 26, 2018 tarihinde gönderildi Alıntıeklediğin npc monsterları k_npcpos eklemiş olmalısın, k_npcpos eklediğin zaman sadece zoneye ışınlandığında görürsün npcleri, bu sebepten dolayı göremiyorsunuz düzeltmek içinse monster_respawn_list_information tablosuna ekleme yapmalısın npc yada monster ne eklemek istiyorsan o zaman npc ve monsterlar sanal odalara dağılım yapacaktır sistem sorunsuz işliyorsa tabi ki derdinin dermanı bu yorumda dostum, senin 84 e eklediklerini +zonechange komutu ile gidip görebilirsin yalnız event başladığında o NPC lerin orada olması için EVENT tablolarına eklemen gerekir. bunun içinde monster_respawn_list gibi tablolara ekleme yapmalısın. yada bu tabloyu sağlam bir DB den aktarma yapabilirsin.. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Mountain 49 #12 Mayıs 26, 2018 tarihinde gönderildi Alıntı derdinin dermanı bu yorumda dostum, senin 84 e eklediklerini +zonechange komutu ile gidip görebilirsin yalnız event başladığında o NPC lerin orada olması için EVENT tablolarına eklemen gerekir. bunun içinde monster_respawn_list gibi tablolara ekleme yapmalısın. yada bu tabloyu sağlam bir DB den aktarma yapabilirsin.. yorumda farklı birşey yazdığımı görebiliyormusun 🙂 sanırım bi yanlışlık oldu ayrıca benim sorunum yok konuyu açan arkadaşın sorunu bu benim değil sorunun cevabını da verdim arkadaşa Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
vestside 90 #13 Mayıs 26, 2018 tarihinde gönderildi Alıntı yorumda farklı birşey yazdığımı görebiliyormusun 🙂 sanırım bi yanlışlık oldu ayrıca benim sorunum yok konuyu açan arkadaşın sorunu bu benim değil sorunun cevabını da verdim arkadaşa canım kardeşim sen yanlış anlamışsın, ben diğer arkadaşa hitaben senin yazdığın cevabın onun dermanı olduğunu anlatmaya çalıştım 🙂 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
ZodiaC 0 #14 Konu Sahibi Mayıs 27, 2018 tarihinde gönderildi hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Mountain 49 #15 Haziran 12, 2018 tarihinde gönderildi Alıntı canım kardeşim sen yanlış anlamışsın, ben diğer arkadaşa hitaben senin yazdığın cevabın onun dermanı olduğunu anlatmaya çalıştım 🙂 Pardon o zaman 🙂 yanlış anlaşılma oldu bana hitaben sandım Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş